Οι μακροχρόνιες λοιμώξεις με HPV υψηλού κινδύνου μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο σε μέρη του σώματος όπου ο HPV μολύνει κύτταρα, όπως στον τράχηλο, τον στοματοφάρυγγα (το μέρος του λαιμού στο πίσω μέρος του στόματος, πίσω από τη στοματική κοιλότητα που περιλαμβάνει επίσης το πίσω τρίτο της γλώσσας, ο μαλακός ουρανίσκος, τα πλευρικά και πίσω τοιχώματα του λαιμού και των αμυγδαλών), πρωκτός, πέος, κόλπος και αιδοίο.

Η μόλυνση με HPV υψηλού κινδύνου συνήθως δεν προκαλεί συμπτώματα. Οι προκαρκινικές κυτταρικές αλλαγές που προκαλούνται από μια επίμονη HPV λοίμωξη στον τράχηλο σπάνια προκαλούν συμπτώματα, και γι ‘αυτό η τακτική εξέταση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας είναι σημαντική. Οι προκαρκινικές βλάβες σε άλλα σημεία του σώματος μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα όπως φαγούρα ή αιμορραγία. Και εάν μια λοίμωξη από HPV εξελιχθεί σε καρκίνο, ο καρκίνος μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως αιμορραγία, πόνο ή πρησμένους αδένες.

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας

Σχεδόν όλοι οι καρκίνοι του τραχήλου της μήτρας προκαλούνται από τον HPV. Ο συστηματικός έλεγχος μπορεί να αποτρέψει τους περισσότερους καρκίνους του τραχήλου της μήτρας επιτρέποντας στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να βρουν και να αφαιρέσουν προκαρκινικά κύτταρα πριν εξελιχθούν σε καρκίνο. Ως αποτέλεσμα, τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας μειώνονται.

Add Your Comment

ΤΣΟΥΜΠΗΣ ΘΩΜΑΣ