Η λαπαροσκοπική χειρουργική είναι ένας λιγότερο επεμβατικός τρόπος εκτέλεσης χειρουργικών διαδικασιών από ό,τι μπορούν να προσφέρουν οι παραδοσιακές ανοιχτές τεχνικές. Είναι επίσης γνωστή ως ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση, αυτή η τεχνική χρησιμοποιεί μόνο μερικές μικροσκοπικές τομές στο σώμα, οι οποίες περιβάλλουν αλλά δεν βρίσκονται πάνω στην χειρουργική τομή.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μίας λαπαροσκοπικής επέμβασης;
Η λαπαροσκοπική χειρουργική πραγματοποιείται με τη χρήση γενικής αναισθησίας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, γίνονται αρκετά μικροσκοπικά ανοίγματα, με τον χειρουργό να τοποθετεί αρκετά λεπτά όργανα και μια φωτισμένη κάμερα. Με τη βοήθεια απεικόνισης σε πραγματικό χρόνο, τα εργαλεία χρησιμοποιούνται για την επισκευή ή την αφαίρεση ιστών.

Είναι η λαπαροσκοπική χειρουργική επέμβαση ασφαλής;
Ενώ όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις έχουν κάποιο βαθμό κινδύνου, η λαπαροσκοπική χειρουργική θεωρείται πολύ ασφαλής. Στην πραγματικότητα, συχνά μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών μετά από μια επέμβαση. Σε μια μελέτη του 2009 για περισσότερους από 10.000 ασθενείς με σκωληκοειδίτιδα και κολεκτομή, εκείνοι που υποβλήθηκαν σε ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση παρουσίασαν σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά μετεγχειρητικών λοιμώξεων, καθώς και πολύ μικρότερες διαμονές στο νοσοκομείο.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνικής έναντι της παραδοσιακής ανοιχτής χειρουργικής περιλαμβάνουν:
• συντομότερη παραμονή στο νοσοκομείο
• ταχύτερο χρόνο ανάρρωσης
• λιγότερο πόνο και αιμορραγία μετά την επέμβαση
• μικρότερες τομές

Add Your Comment

ΤΣΟΥΜΠΗΣ ΘΩΜΑΣ